• Genk is een geweldige stad in het gastvrije Limburg, perfect voor een weekendje weg.
  • Bokrijk, C-mine en Kattevennen zijn maar enkele van de vele trekpleisters die deze stad rijk is.
  • Wilt u graag de bezienswaardigheden in Genk ontdekken? Dan is Kasteelhoeve de Kerckhem de ideale uitvalsbasis.

Genk ligt verscholen in het gastvrije Limburg. Een geweldige stad als u het ons vraagt. De natuur is prachtig en de inwoners zijn hartelijk. Maar de stad heeft nog meer troeven. Genk telt veel bezienswaardigheden, waarvan Bokrijk, C-mine en Kattevennen de absolute topattracties zijn.

 

De 3 belangrijkste bezienswaardigheden in Genk

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden in Genk is Bokrijk. Dit openluchtmuseum leert u alles over het vooroorlogse leven in Vlaanderen. Ontdek in het Haspengouwse dorp de oude huisjes met hun oorspronkelijk interieur, inclusief figuranten. U kunt er bovendien oude ambachten aanleren. Maar het domein van 550 hectare heeft nog veel meer te bieden. U kunt er ook heerlijk wandelen en fietsen. U vindt zeker een wandel- of fietsroute in Genk die Bokrijk aandoet.

C-mine is de nieuwe naam voor de vroegere mijnsite van Winterslag. Vandaag de dag is het een ontmoetingscentrum. Daarbij werd de geschiedenis van de gebouwen niet vergeten. Met de C-mine expeditie leert u onder meer verhalen over de mijn kennen. Maar het absolute hoogtepunt is ongetwijfeld de beklimming van de 60 meter hoge schachtbok. Hier heeft u een adembenemend uitzicht over Genk en omgeving.

Kattevennen is één van de toegangspoorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Ook hier kunt u rustig wandelen en fietsen. De verschillende routes leiden u langs de mooiste plekjes van het park. Kortom, het is niet moeilijk om een prachtige wandel- of fietsroute in Genk en omgeving te vinden.

 

B&B vlakbij de bezienswaardigheden in Genk

Bent u van plan om een bezoekje te brengen aan de bezienswaardigheden in Genk, en zoekt u nog een mooie B&B? Dan heten wij u van harte welkom in Kasteelhoeve de Kerckhem. Verscholen in het prachtige Haspengouw is onze B&B gelegen aan een fietsroute die Genk en omgeving aandoet. Bij ons boekt u een gastenkamer in een oase van rust. Wij zorgen voor een aangenaam verblijf. Wilt u bovendien culinair verwend worden, dan kunt u (na reservatie!) aan tafel schuiven voor een gastronomisch diner. ’s Ochtends staat er sowieso een overheerlijk ontbijt voor u klaar.

 

Meer info

Wenst u meer informatie over de bezienswaardigheden in Genk, of wilt u één van onze gastenkamers boeken, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.

Vanaf 16.00 uur verwelkomen wij u van harte op Kasteelhoeve de Kerckhem met thee, koffie en huisgemaakte lekkernijen. Bovendien bestaat de mogelijkheid om een kamer te boeken via onze website. Steeds de beste prijs, inclusief ontbijt, en check-out om 11.00 uur!